пʼятниця, 21 січня 2022 р.

 21 січня у всьому світі відзначається одне з найбільш незвичайних свят — Міжнародний день обіймів (International Hug Day). Обійми – символ близькості і любові. Головне – обійняти якомога більше людей!

Обнімашки люблять всі - і діти, і дорослі, і навіть тварини. Це не тільки дуже добре, але дуже корисне для здоров'я свято. Адже, як встановили лікарі, обійми
нормалізують артеріальний тиск;
покращують самопочуття завдяки виробленню окситоцину;
попереджають серцеві захворювання, так як дотик до іншої людини знижує стрес;
допомагають у боротьбі з фобіями;
впливають на інтелект: щоб дитина виросла розумною, обіймати її потрібно не менше 7 разів на день.
Навіть дорослій людині необхідно мінімум 4 обійми на день, причому чим вона старша – тим більше обнімашок їй треба для нормалізації душевного і фізичного самопочуття.
Психологи вважають, що люди, які прагнуть вас обійняти, хочуть випробувати відчуття безпеки, комфорту і любові. А обійми супроводжують нас протягом усього життя. Приємно те, що святкування 21 січня не потребує ніяких матеріальних витрат. Ось i в садочку ЗДО №3 "Ластівка" під керівництвом практичного психолога Бессмертної Я.О. пройшли заходи до цього свята.
Вітаючи з святом, подаруйте своїм близьким і коханим людям обійми на знак теплого ставлення до них, нагадавши тим самим про свої щирі теплі почуття